تراشکاری صنعتی

تراشکاری صنعتی

تراشکاری صنعتی عمل ماشین کاری برای تولید سطح خارجی قطعات با سطح مقطع دوار میباشد. این ساده ترین و جامع ترین تعریف از تراشکاری صنعتی است. در واقع تراشکاری عمل تراشیدن فلزات برای رسیدن به یک محصول است. لازم به توضیح است که داخل تراشی به ماشین کاری سطوح داخلی دوار گفته می ‌شود. داخل تراشی و تراشکاری تفاوت های بنیادین با هم ندارند. و در مجموع یک کار را انجام می دهند.اما در جزئیات متفاوت هستند که عمل کرد هر کدام توضیح داده شد. در این عملیات یعنی تراشکاری قطعه کار با ابزار حول محور خود می چرخد. همزمان با آن ابزار یا قطعه کار دارای حرکت پیشروی در امتداد عمود حرکت میکند. و عمل براده برداری و تراشکاری را انجام می دهد. لازم به توضیح است که این ماشین با نرخ پیشروی ثابت براده برداری می‌ کند. توضیحات بیشتر در خصوص لوازم تراشکاری در ادامه بیان خواهد شد.

بهترین مرکز تراشکاری صنعتی

انواع ماشین تراشکاری صنعتی:

برای عمل تراشکاری و براده برداری  به دستگاه های مربوط به آن نیاز است. دستگاه های تراشکاری صنعتی انواع مختلفی دارند. سیر تکامل دستگاه های براده برداری و ماشین های تراشکاری بسیار جالب توجه است. این دستگاه ها طی سالیان به تکامل رسیده اند . و با رفع نواقص آن ها به دستگاه های امروزی تبدیل شده اند. ماشین ابزار مورد استفاده برای عملیات تراشکاری ماشین تراش نامیده می‌شود. ماشین تراش برای تراشکاری صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از مهارت هایی که تراشکاران باید آن را داشته باشند. کار کردن با همین ماشین های تراش است. ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست که نقشه خوانی نیز ازمهارت های مورد نیاز تراشکاران است. همان طور که پیش از این نیز گفتیم ‌انواع مختلفی از انواع دستگاه های تراش موجود است. که هر کدام از آن ها دارای ویژگی هایی هستند. که معایب و مزایایی را رقم زده.

 دو نوع معمول دستگاه های تراشکاری صنعتی به قرار زیر است. اولین نوع از ماشین های تراش، ماشین تراش افقی است. نوع دوم نیز ماشین تراش عمودی است که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم. البته باید بگوییم که درصد عمده ای از ماشین تراش های تولیدی از نوع دوار و دارای ابزارگیر چرخان می‌باشند. که اغلب به آن ها ماشین های نیمه خودکار گفته می ‌شود و با این نام شناخته می شود. این دستگاه های نمونه ی تقریبا قدیمی ماشین های تراش هستند. لذا جدید ترین نوع ماشین های ابزار امروزه ماشین های CNC می باشند.

مطلب پیشنهادی: خرید لوازم تراشکاری در تهران

ابزار تراشکاری صنعتی

کپی تراش

یکی از ماشین های تراش متداول در تراشکاری صنعتی کپی تراش ها هستند. این ماشین قابلیت کپی کردن قطعات مختلف را دارد. به طور معمول از کپی تراش ها در تولید انبوه محصولات استفاده می شود. شکل های مورد نیاز با کمک سیستم های هیدرولیک یا الکترونیکی را دارد. و به این وسیله کنترل می شوند. و امکان تولید قطعه را پیدا می کنند. نوع وسیله استفاده شده بستگی به حساسیت سوزنی دارد. لذا حساسیت سوزنی که روی نقطه نمونه حرکت می‌ کند. به وسیله ای انتخاب شده است مرتبط است. توضیحات تخصصی درباره کپی تراش که یک ابزار تراشکاری صنعتی محصوب می شود. از حوصله این مقاله خارج است. اما به طور خلاصه باید بگوییم ابزار تراشکاری جهت دنبال کردن مسیری مشابه سطح قطعه کار نمونه تهیه شده است. ماشین کپی تراش تنها ماشینی تراشکاری صنعتی است که مردم عادی نیز با آن سر و کار داشته اند.

 چرا که ماشین های کلید سازی هم یک نوع کپی تراش محصوب می شود. یا بهتر بگوییم عملک رد این دستگاه شبیه دستگاه کلید سازی است. از این رو اگر برای ساخت کلید به کلید سازی ها مراجعه کرده باشید. حتما این ابزار تراشکاری را مشاهده کرده اید. البته از این دستگاه غالبا در صنایع چوب و تولید مبلمان استفاده می ‌شود. در مبلمان استیل و برای حکاکی روی چوب های مبل کپی تراش بسیار کاربرد دارد. تراشکاری صنعتی بسیار گسترده است و به ابزار و قطعات فلزی محدود نمی شود. در ادامه به بررسی انواع دیگر آن می پردازیم.

مطلب پیشنهادی: فروش عمده لوازم تراشکاری

بهترین تراشکاری

دستگاه کاروسل

این نوع دستگاه ها همان دستگاه تراش هستند. و در واقه یک ماشین تراش صنعتی محصوب می شوند. این ماشین های تراش به صورت عمودی کار می کنند. به صورت کلی ماشین های تراش نقش مهمی در صنعت بازی می کنند. به خصوص برای ساخت قطعات فلزی از این دستگاه بسیار استفاده می شود. وظیفه اصلی این ماشین ها تغییر در شکل، اندازه، پرداخت و ایجاد ناهمواری مورد نظر برروی قطعه کار است. همانطور که گفته شد کاروسل همان ماشین تراش اما به صورت عمودی است. دستگاه های کاروسل یا همان ماشی تراش های عمودی به نسبت گذشته بسیار پیشرفت کرده اند. این ابزار امروزبا کمک کامپیوتر ماشین کاری می نمایند. البته دیگر به آن ها کاروسل گفته نمی شود بلکه به آن ها CNC گویند. در کل ماشین تراش عمودی و کاروسل به یک نوع ماشین اطلاق می شود. در واقع این نام به یک ماشین اطلاق می شود.

این نوع دستگاه های تراش برای ماشین کاری قطعات بزرگ و قاعدتا سنگین بسیار مناسب هستند. مصرف برق این دستگاه ها اغلب بالا است. اسپیندل موتور این دستگاه ها بسیار قوی هستند. بهتر است فقط از برق سه فاز برای این دستگاه ها استفاده شود. نحوه قرار گیری قطعه کار برروی میز به شکلی است که بیشترین پایداری را دارد. از ویژگی های کاروسل این است که میز کار آن ها به صورت تخت می باشد. همان طور که گفته شد به ماشین هایی که به صورت عمودی برای قطعات حجیم و بزرگ تراشکاری می کنند. کاروسل گفته می شود.

ماشین تراشکاری صنعتی افقی

ماشین تراشکاری صنعتی افقی

دستگاه فرز سی ان سی به دستگاه‌ هایی گفته می ‌شود که. در جریان آن اسپیندل دستگاه به موازات و به حالت افقی نسبت به میز دستگاه قرار می ‌گیرد. در این دستگاه‌ ها، ابزار برشی بر روی اسپیندل نصب می شود. حرکت رفت و برگشت اسپیندل منجر به انجام به برش‌ های طولی و به طور ویژه برش ‌های سطحی می ‌شود. برای شروع کار با فرز cnc افقی شما هم در بخش بالا و هم در بخش پایین باید تغییرات ایجاد کنید. همانطور که گفته شد، موقعیت اسپیندل نسبت به میز دستگاه و قطعه کار به صورت افقی و موازی است. دستگاه فرز سی ان سی عمودی شباهت زیادی به دستگاه مته دریل دارد. دستگاه‌ های سی ان سی افقی بسته به نوع دستگاه امکان نصب چند ابزار برشی. و انجام چندین برش به صورت همزمان را فراهم می‌ کنند. cnc افقی برای کار طولانی مدت مناسب است.

دوام و ماندگاری دستگاه‌های افقی نسبت به گزینه‌های دیگر به مراتب بیشتر است. این موضوع باعث می ‌شود که دستگاه فرز cnc افقی عمل کرد بسیار سریع ‌تر. و مطمئن ‌تر نسبت به سایر دستگاه ‌ها  و ماشین های تراشکاری صنعتی داشته باشد. امکان حرکت رفت و برگشت اسپیندل در طول آربور وجود دارد. این دستگاه ‌ها برای برش‌ های سطحی بهترین انتخاب ممکن هستند. ویژگی اصلی این دستگاه‌ها این است که اسپیندل کاملاً موازی با سطح میز دستگاه است. ماندگاری دستگاه‌های افقی نسبت به گزینه‌های دیگر به مراتب بیشتر است. آن را برتر از ماشین تراشکاری صنعتی می کند.

در واقع نرم افزار سی ان سی این فرصت را به ما می ‌دهد. تا الگو های مختلف را با بالاترین دقت ممکن برش دهیم. نگرانی در مورد خطای انسانی و تأثیر آن بر روی عملکرد دستگاه نداشته باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *